Kutatás / Research

Ez a blog egy tematikus gyűjtést végez a lebegés témában, elsősorban művészeti megközelítésben. ///////////////////////////////////////////////////////// This blog is created with the aim to collect information about levitation, primarily in an artistic approach.

HTML

Bruce Nauman (USA): Failing to Levitate in the Studio / Sikertelen Lebegés a Stúdióban 1966.

2009.04.19. 00:00 | szvet | komment

Bruce Nauman amerikai művész. Munkássága számos médiumot érint, a szobrászatot, a fotót, a videót, a rajzolást, a nyomtatást és a performance-ot. Nauman fotója a Sikertelen Lebegés a Stúdióban hat évvel később készült egyfajta ellensúlyozásaként Yves Klein nemes felemelkedésének. (Yves Klein 1960-as Ugrás az űrbe, című fotóján önmagát ábrázolja, amint egy háztetőről az utcára (semmibe) ugrik).

 
Bruce Nauman is a contemporary American artist. His practice spans a broad range of media including sculpture, photography, video, drawing, printmaking, and performance. Bruce Nauman's photograph Failing to Levitate in the Studio appears six years later as a kind of counter-weight to Klein’s ascensional sublimation. (Yves Klein: Leap into the Void, 1960)
 
 
 

 

süti beállítások módosítása