Kutatás / Research

Ez a blog egy tematikus gyűjtést végez a lebegés témában, elsősorban művészeti megközelítésben. ///////////////////////////////////////////////////////// This blog is created with the aim to collect information about levitation, primarily in an artistic approach.

HTML

Jed Berk (USA) Blubber Bots 2007

2009.02.17. 13:49 | szvet | komment

 

Jed Berk amerikai művész „Blubber Bot” projectjéből:


Mi a Blubber Bot?


A Blubber Bot-ok lebegő automatikusan irányított, intelligens robotok. Blubber Bot úsznak a lebegőben, táncolnak és énekelnek. Héliummal töltött ballonok, reagálnak a környezetük érintésére, a fényre, és a telefon szignáljára is. Hatással lehetünk rájuk, ha telefonálunk, vagy a telefonnal a közelükben mozgunk. Reagálva erre forogni és zenélni kezdenek.
A Blubber Bot-ok játékosak. Ha nem foglakoznak velük, akkor egy ideig nyugton vannak, időnként felébrednek, és aktivitást keresnek. Interaktívak a környezetükre, az emberekre, és egymásra.


What is a Blubber Bot?

Blubber Bots are floating DIY robotic species that navigate autonomously and intelligently. Blubber Bots float, dance, seek and sing. They are light-seeking hellium-filled balloons that graze the landscape in search of light and cellphone signals. You can interact with a Blubber Bot by making a call and waving your phone near it. In response, it will go into a flocking dance or sing you a special tune.
Blubber Bots like to play. When not being played with, they rest for awhile, awakening periodically and seeking attention. Blubber Bots are interact with their environment, people and each other.

http://degree119.com/

 

 

 


süti beállítások módosítása