Kutatás / Research

Ez a blog egy tematikus gyűjtést végez a lebegés témában, elsősorban művészeti megközelítésben. ///////////////////////////////////////////////////////// This blog is created with the aim to collect information about levitation, primarily in an artistic approach.

HTML

Simon Faithfull (UK): 30Km 2004

2008.01.25. 19:25 | szvet | komment









































Simon Faithfull angol képzőművész, Gravity Sucks, Arratia Beer, Berlin 2008-as kiállításán is a témában való kutatásait mutatja be. Installációi, videón dokumentált akciói már 2004-ben Londonban is ki voltak állítva a Pumphouse Gallery-ban. A 30Km című műve egy 32 perces videó, egy hihetetlen utazás dokumentuma. Ugyanis a kamerát, egy ballonhoz erősítve elengedte, mely képeket küldött addig, amíg az atmoszféra határára nem ért. (kép fent)

Egy korábbi sorozatának legfrissebb darabja az Escape Vehicle no.6. A közönség először szemtanúja volt a kamera elindításának, ami egy időjárásléggömbön egy székkel az űrben indul. Majd az élő videó látható volt addig, míg a szék el nem tűnt. Az üres szék mintegy felkérte a közönséget erre a lehetetlen utazásra. (képek lent)

























http://www.simonfaithfull.org/interface.html


süti beállítások módosítása