Kutatás / Research

Ez a blog egy tematikus gyűjtést végez a lebegés témában, elsősorban művészeti megközelítésben. ///////////////////////////////////////////////////////// This blog is created with the aim to collect information about levitation, primarily in an artistic approach.

HTML

Kjell Varvin (NO) Drawinstall / Installált rajz 2007

2008.10.03. 15:21 | szvet | komment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjell Varvin (1939 Bærum) Norvég művész elsősorban a rajzzal kombinálja installációit. Videót és rajzot is használ mint szobrász. Bemutatkozásként ezt írja a magáról:
"A kreatív gyakorlatomban legfontosabb tényező a rögtönzés. Az alkotásna fejlődnie kell, és ez csak az akaraterőmtől távol lehetséges. A legboldogabb pillanat az amikor a darabok maguktól jönnek létre erőfeszítés nélkül. A saját részvételemetel végrehajtom azokat az impulzusokat, amiket a környezet diktál. Megpróbálom bármilyen prekoncepcionált ötlet vagy a terv nélkül elindítani a munkámat minden nap. A stúdióban bármi történhet, falak dölnek és vonalak repülnek minden irányba hogy másik vonalakkal és mintákkal csatlakozzanak a messzeségben.” 

-Ha egy ötlet elősre nem abszurd, akkor esély sincs rá.-

A. Einstein

 

Kjell Varvin (1939 Bærum) Norwegian artist mainly combining drawing with installations. He is working with video, graphics and as a sculptor as well. He wrote in his artist statement, that:
„The most important factor in my creative practice is improvisation. To produce is an event that has to develop as far from my willpower as possible. The happiest moments are when the pieces come into being without effort. My own participation is felt as an executer of impulses in an ambience of wellbeing. I try to start the day
’s work without any preconceived idea or plan. In the studio anything can happen, walls are falling and lines are flying in all directions to join with other lines and patterns far out there.”

-if an idea at first is not absurd, there is no hope for it.-
A. Einstein

http://www.absolutearts.com/portfolios/v/varvin/

 

süti beállítások módosítása